În prezent, Universitatea Babeș-Bolyai, cel mai mare centru universitar din țară, deține 17 cămine studențești cu o capacitate de aproximativ 5 200 de locuri. Astfel, din totalul de peste 40 000 de studenți, o mare parte dintre ei sunt nevoiți să apeleze la chirii sau locuințe proprii.

Unul dintre motivele abandonului universitar este dat de resursele financiare precare ale studenților, având în vedere costurile tot mai ridicate ale chiriilor și a traiului zilnic. Studenții sunt membrii comunității Clujene, iar construirea unui nou cămin și reamenajarea campusului studențesc ar atrage viitori studenți la Cluj-Napoca.   

Suplimentarea locurilor de cazare în căminele studențești prin construirea unui nou cămin ar satisface una dintre nevoile studenților, și anume nevoia de afiliere, de apartenență la o comunitate, de interacțiune socială. De aceea, Campusul Hașdeu ar reprezenta locația potrivită pentru construirea căminului. 

 

Beneficiile construirii și a reamenajării campusului studențesc sunt următoarele:

  • reducerea abandonului universitar
  • atragerea studenților la Cluj-Napoca
  • interacțiune și incluziune socială crescută
  • satisfacerea nevoii de afiliere la o comunitate

 

De asemenea, complexul Hașdeu deține spații verzi și de recreere. Parcul de la Facultatea de Geografie și teatrul de vară reprezintă exemple de astfel de spații, Universitatea Babeș-Bolyai fiind prima universitate din țară ce desfășoară programul „UBB Goes Green”.

 

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai încurajează demersurile prin care se dorește construirea unui nou cămin studențesc, respectiv reamenajarea Campusului Studențesc Hașdeu. 

Categorii: Generale

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.