Cu siguranță schimbările cu privire la modalitatea de desfășurare a cursurilor și seminariilor în semestrul al II-lea din anul universitar 2019-2020 au reprezentat o provocare pentru toți actorii implicați în procesul educațional. Tocmai din acest motiv, OSUBB, împreună cu Consiliul Studenților și organizațiile studențești din cadrul Universității Babeș-Bolyai (Gutenberg, KMDSZ, OSD, RATIO, OSpN, StudPAC, OSL, SSSP, Hermes, OSE), au desfășurat, în perioada 13 iulie – 3 august, campania de chestionare cu privire la calitatea actului educațional pe perioada pandemiei și nu numai.

Campania a fost derulată la nivelul celor 21 de facultăți, a luat în calcul toate liniile de studiu și nivelurile de învățământ, la finalul perioadei adunându-se 2207 răspunsuri anonime, cele mai multe venind din partea studenților de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

În perioada ce urmează, OSUBB, CSUBB și organizațiile partenere vor centraliza rezultatele chestionarelor, acestea urmând a fi integrate într-un raport ce va fi înaintat Consiliului de Administrație al UBB. Pe lângă aceasta, raportul va fi distribuit și în mediul online în vederea păstrării transparenței față de studenții Universității și poate fi folosit, la nivel intern, și de către consiliile facultăților.

Este important de știut faptul că o astfel de campanie are loc an de an, după finalul anului universitar și că, asemenea evaluărilor pe care studenții le pot face profesorilor în fiecare semestru, răspunsurile sunt total anonime și nu există niciun fel de repercusiuni negative pentru cei ce răspund. Aceștia contribuie, pe termen lung, la îmbunătățirea actului educațional prin feedback-ul pe care îl oferă.

Categorii: Generale

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.