Ultimele săptămâni au fost pline de activitate!

Campania de Informare

Voluntarii OSUBB au făcut vizite în facultățile UBB pentru a face cunoștință cu noii studenți!

Ne-am întâlnit la standurile pe care le-am avut în Campusul Hașdeu, în perioada recrutărilor, la Rectoratul UBB și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

De asemenea, ne-am întâlnit și la deschiderea anului universitar 2018-2019. Am discutat câte ceva despre universitate, drepturi, facilități studențești și voluntariat în cadrul prezentărilor „ABC-ul” UBB.

Am împărțit bobocilor Ghidul care să îi îndrume în acest an și le-am spus despre proiectele noastre: Săptămâna Bobocului, Campania de recrutare și Balul bobocilor din UBB.

E important ca noii studenți ai UBB să fie familiari cu mediul universitar, e important să știe cine îi reprezintă și la cine pot apela când au nelămuriri.

 

Săptămâna Bobocului

Săptămâna trecută ne-am cunoscut, ne-am distrat și am socializat în cadrul Săptămânii Bobocului! Voluntarii OSUBB au pus la cale evenimentele și le-au făcut cât mai atractive pentru studenți.

Luni, 8 octombrie

Săptămâna a debutat cu o seară de chitară în compania lui Emeric Imre, unde Campusul Hașdeu s-a umplut de energie muzică bună. Peste 600 de studenți au cântat la unison binecunoscuta melodie „Nebun de alb”.

Marți, 9 octombrie

Ne-am adunat pentru o seară de film, am împărțit popcorn și am socializat!

Miercuri, 10 octombrie

Am ieșit din Campus și am ajuns la Reactor de creație și experiment. Acolo am făcut cunoștință studenților cu teatrul contemporan clujean. Spectacolul Planeta Manipulare face parte din seria de spectacole Miercurea Galbenă.

Joi, 11 octombrie

Am continuat să ne cunoaștem, de data aceasta legați la ochi în cadrul Conversațiilor pe Nevăzute

Seara, ne-am pus în joc cunoștințele generale în cadrul unui Quiz Night, de unde fiecare a plecat acasă câștigat.

   

Vineri, 12 octombrie

Improbabilii au surprins publicul cu niște scene care și pe ei i-au surprins în cadrul Show-ului de Improvizație. Tinerii amuzanți și amuzați au petrecut o seară grozavă împreună.

 

Sâmbătă, 13 octombrie

A fost o după-amaiză plină de activitate! În același timp au avut loc ateliere de caricaturi și tatuaje cu henna, facilitate de voluntarii de la /ASUAD. Între timp am avut și un spațiu de board games, unde ne-am relaxat și am socializat.

 

Seara, trupa Poethree a venit să familiarizeze studenții cu comunitatea de spoken word poetry şi să încurajeze libera exprimare în cadrul unui Open Mic foarte cool.

Duminică, 14 octombrie

Am străbătut orașul în căutarea indiciillor și am găsit împreună locurile cheie. Am ajutat bobocii să se familiarizeze cu orașul Cluj-Napoca și să se distreze în cadrul Spot Hunt-ului.

Săptămâna s-a încheiat alături de JB Crew/ JSU Boys la o super petrecere unde ne-am distrat și am marcat începerea noului an de facultate!

Studenții proaspăt ajunși în băncile UBB au cunoscut studenți de la facultăți diferite, s-au distrat, au cunoscut locuri noi din Cluj-Napoca și s-au încărcat cu energie și motivație pentru acest an universitar!

 

ABC-ul Reprezentării 
 ABC-ul Reprezentării înglobează o serie de training-uri facilitate membrilor organizației cu scopul de a-i pregăti să înțeleagă cum funcționează sistemul universitar. În cadrul acestor ateliere s-a discutat despre procesul decizional în universitate, despre cum putem noi, studenții, să ne implicăm în mișcarea studențească și să ne apărăm drepturile.

 

 

Categorii: Generale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.