Despre noi

Numai împreună suntem toți...

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) este ONG-ul înființat la nivel de Universitate care, din 24 martie 1997, este alături de studenții de la toate facultățile din UBB. Fiind o organizație non-guvernamentală, înființată de studenți pentru studenți, OSUBB este independentă financiar de alte organisme și nu este afiliată politic.

Scopul principal al OSUBB, după care ne ghidăm încă din momentul înființării organizației, este acela de a reprezenta drepturile și interesele comune ale tuturor studenților din Universitatea Babeș-Bolyai. Prin demersurile realizate în acest sens, ne dorim să reprezentăm o sursă accesibilă de informare, pentru a oferi tuturor studenților șansa de a cunoaște informațiile elementare din sfera educațională și cea a reprezentării studentești.

De asemenea, prin întreaga noastră activitate din sfera extracurriculară , dorim să le oferim studenților din UBB posibilitatea de a participa la proiecte și evenimente relevante, prin care își pot îmbunătăți competențele și aptitudinile, atât pe plan profesional, cât și personal.

Pe lângă toate acestea, ne asigurăm că prin fiecare ședință, eveniment sau proiect, voluntarii noștrii fac un pas important spre regăsirea lor în marea familie OSUBB, deoarece aici este locul în care se formează amintiri și prietenii, locul în care poți găsi sensul pe care îl căutai de mult timp în traseul tău personal.

Departamente

Pentru că, înainte de toate, OSUBB este locul în care te redescoperi, ne asigurăm că voluntarii activează în domeniile de care sunt pasionați. Pentru a asigura diversitatea și eficiența în direcția de dezvoltare, OSUBB reunește astfel 6 departamente principale:

Educațional

Te-ai regăsit în situația de a nu-ți cunoaște exact obligațiile pe care le ai ca student sau nu ai știut cui să adresezi valul de întrebări pe care îl aduce sesiunea de examene?

OSUBB vine în ajutorul tău prin departamentul Educațional!

Departamentul Educațional are ca scop principal identificarea și soluționarea dificultăților întâlnite de studenți în mediul universitar, dar și oferirea de sprijin și îndrumare pentru aceștia, pe tot parcursul studenției.

De asemenea, în cadrul departamentului, voluntarii concep și implementează campanii de infromare, menite să aducă mai aproape de tine informațiile de care ai nevoie pentru o studenție fără griji. 

Vrei să cunoști și tu tainele reprezentării studențești și să fii sursa de informare a prietenilor tăi atunci când vine vorba de cunoașterea drepturilor și obligațiilor din studenție? Te așteptăm în departamentul Educațional al OSUBB, unde vei avea ocazia să participi la nenumărate sesiuni de formare, care îți vor oferi titlul de ”student informat”.  

Scriere de proiecte

Poate că ai auzit cândva de obiectivele SMART sau analiza SWOT și ai avut impresia că acești termeni vin dintr-un domeniu cel puțin interesant. 

Ei bine, în cadrul departamentului de Scriere de Proiecte acești termeni nu mai reprezintă niciun secret.

Rolul departamentului de Scriere de Proiecte este acela de a redacta și depune proiectele OSUBB pe diferite linii de finanțare, publice sau private, în vederea obținerii de resurse.

Deși poate părea un domeniu total nou, vei avea oportunitatea de a participa de traininguri și vei primi suportul necondiționat al voluntarilor cu mai multă experiență.

Dacă activezi în cadrul acestui departament, pe lângă faptul că îți poți descoperi o nouă pasiune, vei învăța elemente de bază, pe care le vei putea utiliza chiar și în cadrul unui job în acest domeniu . Cine ar fi crezut că voluntariatul îți poate aduce atâtea beneficii?

Resurse Umane

Te întrebi cum este posibil ca, într-o organizație atât de mare, voluntarii să fie bine repartizați, închegați și să simtă sentimentul de apartenență? Pentru toată energia și spiritul OSUBB, care ne face speciali, este responsabil departamentul de Resurse Umane. 

Aici, voluntarii departamentului lucrează pentru a găsi cele mai potrivite activități de teambuilding și motivare a membrilor organizației, dar și pentru a-i ajuta pe aceștia din urmă să își găsească locul potrivit în puzzle-ul asociației.

Dacă după o zi extenuantă la facultate, ai nevoie de un boost de energie, voluntarii departamentului de HR vor avea, cu siguranță, armele necesare pentru a te binedispune. Dacă îți dorești și tu să faci parte din departamentul numit și ”inima organizației”, OSUBB te așteaptă cu brațele deschise.

Imagine și PR

Nu ai avut până acum ocazia de a-ți face cunoscută pasiunea pentru design, scriere creativă sau social media și ai nevoie de o echipă alături de care să îți antrenezi spiritul creativ?

În departamentul de Imagine și PR vei găsi o sursă continuă de inspirație, pentru a-ți duce pasiunea la următorul nivel.

 Scopul departamentului este acela de a promova și de a menține o imaginea bună a organizației pe plan extern și intern.

Voluntarii acestui departament sunt cei care stau în spatele campaniilor pe care le urmărești pe paginile noastre de social media, contribuind cu cele mai creative descrieri și elemente de grafică.

Dacă îți dorești să înveți lucruri noi pe care să le poți pune în aplicare chiar pe pagina ta de instagram sau vrei să devii un expert în programele de editare foto-video, trainigurile și workshopurile de care vei avea parte în cadrul acestui departament pot fi punctul de plecare spre descoperirea unei noi pasiuni.

Relații Externe

De-a lungul anilor noștrii de activitate, ne-am făcut prieteni în toate colțurile țării, de aceea, avem nevoie de un departament care să mențină legătura cu oamenii dragi din celelalte ONG-uri studențești.

Departamentul de Relații Externe este liantul dintre noi și organizațiile studențești din Cluj-Napoca, dar și organizațiile membre ale federațiilor din care facem parte.  Deoarece munca în echipă ne caracterizează, nu ratăm nicio ocazie de a organiza evenimente și 

campanii comune cu asociațiile partenere, pentru a atinge împreună scopul comun propus.

Ce poți  face ca voluntar în cadrul acestui departament? 

Ei bine, pe lângă faptul că vei învăța în detaliu cum să comunici eficient, vei avea ocazia să participi și la galele aniversare ale altor ONG-uri studențești, care sunt foarte importante pentru noi. De asemenea, dacă vrei să îți fructifici creativitatea, poți contribui chiar și la crearea cadourilor hand-made pentru aceste aniversări sau a decorațiunilor pentru diversele noastre proiecte.

Fundraising

Pentru ca fiecare proiect să se desfășoare în cele mai bune condițiii, avem nevoie de sprijinul unor parteneri care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul propus: crearea și implementarea de proiecte pentru studenți și chiar liceeni.

De îndeplinirea acestui obiectiv, este responsabil departamentul de Fundraising. Scopul departamentului de Fundraising este acela de a identifica și de a realiza colaborări cu partenerii și sponsorii alături de care împărtășim valori comune.

 De asemenea, având la bază principiul transparenței, acest departament asigură menținerea bugetului și a resurselor necesare pentru buna desfășurare a activității organizației.

Dacă îți dorești să devii un bun negociator și să stăpânești tainele comunicării și persuasiunii, departamentul de Fundraising este locul în care poți învăța toate aceste lucruri, îmbinându-le, în cel mai plăcut mod, cu voluntariatul.

Biroul de conducere

Biroul de conducere este echipa care reprezintă și coordonează activitatea organizației, asigurându-se că aceasta funcționează conform statutul studentului.

Florin Unghianu

Președinte

Roxana Belen Pop

Vicepreședinte

Iulia Bican

Secretar General

Ioana Frînghiu

Coordonator Educațional

Ovidiu Echim

Coordonator Scriere de Proiecte

Robert Munceanu

Coordonator Resurse Umane

Bianca Luca

Coordonator Imagine și PR

Beatrice Lupu

Coordonator Relații Externe

Claudiu Matei

Coordonator Fundraising

Ana Maria Golea

Subcoordonator Design

Ana-Maria Icușcă

Subcoordonator PR

Denisa Mălan

Cenzor

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: HoneyPress Dark de SpiceThemes