OSUBB , înfiinţată în data de 24 martie 1997, este o organizaţie non-guvernamentală, constituită la nivel de Universitate în scopul reprezentării drepturilor şi intereselor tuturor studenţilor din UBB.

 

În vederea îndeplinirii acestui scop, voluntarii OSUBB iniţiază în mod constant activităţi menite să acopere nevoi identificate în rândul target-ului format din studenţi:

  • Campanii de informare şi conştientizare: Campania de Informare, „Fără şpagă”; „Locuinţe pentru tineri”; „Rock the vote!” sunt câteva;
  • Sesiuni de informare, dezbateri şi workshop-uri; ”EduOpen”
  • Training-uri gratuite în cadrul Centrului de Resurse pentru Studenţi aflat în gestiunea OSUBB;
  • Proiecte de promovare a Învăţământului Superior şi de monitorizare a implementarii Procesului Bologna în UBB: „Junior Summer University” şi „Aruncă tu zarurile!” ;
  • Activităţi de reprezentare în cadrul Senatului Universităţii “Babeş-Bolyai”, ca partener de dialog al UBB în probleme educaţionale şi nu numai ;
  • Festivaluri studenteşti: UBB Fest, UrbanFest, cu ediţiile din 2007 şi 2008;
  • Distribuirea unor materiale informative în rândul studenţilor clujeni;
  • Alt gen de activităţi în scopul creării unui cadru educaţional şi social prielnic dezvoltării personale şi profesionale a studenţilor din UBB.

OSUBB este o organizaţie non-profit, independentă financiar de alte organisme şi care îşi finanţează proiectele prin contribuţia directă a partenerilor şi a sponsorilor.

OSUBB este singura organizaţie din Universitate care are contact cu studenţii din toate facultăţile din UBB, atât prin deschiderea oferită de accesul necondiţionat în facultăţile din UBB, cât şi prin reţeaua proprie de comunicare cu aceşti studenţi, prin intermediul grupurilor de facebook, a paginii de Facebook, a site-ului și al voluntarilor proveniţi din toate facultăţile din UBB.
 
 

 

UBB

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Academiei Iezuite din Cluj, înființate în anul 1581. UBB Cluj este cea mai mare universitate din țară, având mai mult de 38.000 de studenți înscriși la nivel de licență, masterat și doctorat, în 516 programe de studii în limba română, maghiară, germană, engleză și franceză. Universitatea a fost clasată între primele trei universități din România din punctul de vedere al calității programelor sale, dar ocupă un loc semnificativ și în topul universităților europene.

Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai. În 2011, Universitatea Babeș-Bolyai a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.