Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai

Despre noi

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) este ONG-ul înființat la nivel de Universitate care este alături de studenții de la ta toate facultățile din UBB. Pe scurt o organizație care unește peste 1000 de studenți din diferite părți ale țării, care sunt la o facultate în Cluj.

Cu peste 25 de ani de activitate am creat o întreagă cultură organizațională în continuă evoluție și schimbare. Această cultură îndrăgită de mulți membrii este expusă în diferitele proiecte pe care OSUBB le organizează în fiecare an.

Scop

Scopul principal al OSUBB, după care ne ghidăm încă din momentul înființării organizației, este acela de a reprezenta drepturile și interesele comune ale tuturor studenților din Universitatea Babeș-Bolyai. Prin demersurile realizate în acest sens, ne dorim să reprezentăm o sursă accesibilă de informare, pentru a oferi tuturor studenților șansa de a cunoaște informațiile elementare din sfera educațională și cea a reprezentării studentești.

De asemenea, prin întreaga noastră activitate din sfera extracurriculară , dorim să le oferim studenților din UBB posibilitatea de a participa la proiecte și evenimente relevante, prin care își pot îmbunătăți competențele și aptitudinile, atât pe plan profesional, cât și personal.

Noi

Transparență

Încă de la înființarea organizației, transparența în ceea ce privește luarea decizilor și gestionarea resurselor a stat la baza activității OSUBB. Astfel, acțiunile asociației sunt mereu deschise spre consultarea cu voluntarii, dar și cu publicul larg.

Non-partizanat

OSUBB este o asociație neafiliată politic, al cărei scop este acela de a reprezenta drepturile și interesele studenților din UBB, fără a favoriza anumite partide sau membrii politici pentru obținerea unor facilități, concretizate prin beneficii materiale sau servicii.

Independență

OSUBB este o organizație non-guvernamentală, care își asumă independența financiară față de alte organisme și organizarea proiectelor și evenimentelor prin contribuția directă a partenerilor și a sponsorilor.

Departamente

În Departamentul de Tineret, ne implicăm activ în ascultarea și înțelegerea nevoilor tinerilor din comunitatea noastră. Ne focusăm pe organizarea unor activități captivante și relevante, special concepute pentru a aduce bucurie și împlinire în viața tinerilor.

În cadrul Departamentului de Tineret, vei descoperi un mediu propice pentru a învăța și a crește împreună cu ceilalți tineri. De la activități recreative, sportive și culturale, până la sesiuni de învățare și dezvoltare personală, ne străduim să aducem diversitate și entuziasm în fiecare experiență pe care o oferim.

Rolul departamentului de Scriere de Proiecte este acela de a redacta și depune proiectele OSUBB pe diferite linii de finanțare, publice sau private, în vederea obținerii de resurse. Deși poate părea un domeniu total nou, vei avea oportunitatea de a participa de traininguri și vei primi suport necondiționat din partea voluntarilor cu mai multă experiență.

Dacă vei activa în cadrul acestui departament, pe lângă faptul că îți poți descoperi o nouă pasiune, vei învăța elemente de bază, pe care le vei putea utiliza chiar și în cadrul unui job în acest domeniu.

Pentru ca fiecare proiect să se desfășoare în cele mai bune condițiii, avem nevoie de sprijinul unor parteneri care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul propus: crearea și implementarea de proiecte pentru studenți și chiar liceeni. De îndeplinirea acestui obiectiv, este responsabil departamentul de Fundraising.

În cadrul acestuia vei putea identifica și realiza colaborări cu partenerii și sponsorii alături de care împărtășim valori comune. Astfel, având la bază principiul transparenței, departamentul asigură menținerea bugetului și a resurselor necesare pentru buna desfășurare a activității organizației.

Dacă îți dorești să devii un bun negociator și să stăpânești tainele comunicării și persuasiunii, departamentul de Fundraising este locul în care poți învăța toate aceste lucruri, îmbinându-le, în cel mai plăcut mod, cu voluntariatul.

Te-ai regăsit în situația de a nu-ți cunoaște exact obligațiile pe care le ai ca student sau nu ai știut cui să adresezi valul de întrebări pe care îl aduce sesiunea de examene?

OSUBB vine în ajutorul tău prin departamentul Educațional!

Departamentul Educațional are ca scop principal identificarea și soluționarea dificultăților întâlnite de studenți în mediul universitar, dar și oferirea de sprijin și îndrumare pentru aceștia, pe tot parcursul studenției. 

De asemenea, în cadrul departamentului, voluntarii concep și implementează campanii de infromare, menite să aducă mai aproape de tine informațiile de care ai nevoie pentru o studenție fără griji.   

Nu ai avut până acum ocazia de a-ți face cunoscută pasiunea pentru design, scriere creativă sau social media și ai nevoie de o echipă alături de care să îți antrenezi spiritul creativ?

În departamentul de Imagine și PR vei găsi o sursă continuă de inspirație, pentru a-ți duce pasiunea la următorul nivel.

Scopul departamentului este acela de a promova și de a menține o imagine bună a organizației pe plan extern și intern. Voluntarii acestui departament sunt cei care stau în spatele campaniilor pe care le urmărești pe paginile noastre de social media, contribuind cu cele mai creative descrieri și elemente de grafică.

Pentru toată energia și spiritul OSUBB, care ne face speciali, este responsabil departamentul de Resurse Umane. 

Aici, voluntarii departamentului lucrează pentru a găsi cele mai potrivite activități de teambuilding și motivare a membrilor organizației, dar și pentru a-i ajuta pe aceștia din urmă să își găsească locul potrivit în puzzle-ul asociației.

Dacă după o zi extenuantă la facultate, ai nevoie de un boost de energie, voluntarii departamentului de HR vor avea, cu siguranță, armele necesare pentru a te binedispune. Dacă îți dorești și tu să faci parte din departamentul numit și ”inima organizației”, OSUBB te așteaptă cu brațele deschise.