Ultimele săptămâni au fost destul de ocupate pentru voluntarii OSUBB. După o vară în care biroul de conducere a fost prezent la Forumul ANOSR de la Timișoara și în care am pus la cale stratergia pentru anul următor, odată cu toamna a venit și momentul implementării. Așadar:

Marșul UBB

În acest an, am sărbătorit 100 de ani de învățământ universitar românesc la Cluj, iar organizația noastră a trebuit să fie alături de UBB într-un moment atât de important. Așa că, în număr impresionant, OSUBB a sărbătorit, alături de cele 21 de facultăți din cadrul Universității și alături de celelalte universități prezente, 100 de ani de studenție. De asemenea, la standuri, au fost împărțite peste 500 de numere ale revistei „Sfertul Academic”.

Campania de Informare

Voluntarii noștri au vizitat facultăți din cadrul UBB pentru a povesti bobocilor despre voluntariat și despre implicărea activă în societate în timpul studenției și despre drepturile și obligațiile lor. Desigur, ulterior, am avut standuri amplasate la Rectorat și la facultăți care ne-au permis să anunțăm evenimentele importante care urmau să se petreacă, precum Săptămâna Bobocului sau Campania de Recrutare.  La standuri am împărțit și Ghidul Bobocului (aproximativ 1500 de exemplare), de unde bobocii au aflat cam… tot ce trebuia să știe despre viața de student.

Campania de recrutare

În fiecare an căutăm oameni implicați, care să își facă studenția și mai frumoasă și care  să descopere că familia o poți alege și de unul singur. Pe scurt, asta oferă OSUBB: zile pline cu activități pentru studenți, râsete, nopți nedormite și, cel mai important, ocazia de a înțelege ce înseamnă reprezentarea studențească și motivul principal pentru care organizația noastră a fost înființată: apărarea drepturilor studenților. Și anul acesta am primit în cadrul organizației oameni care sperăm să ne ajute în proiectele noastre și pe care să îi ajutăm să se descopere și să crească, indiferent de facultate sau departamentul din care fac parte.

Săptămâna Bobocului

Deși vremea nu ne-a ajutat neapărat, am reușit să ne adunăm într-un număr impresionant la deschidere, în data de 7 octombrie, când am cântat împreună cu Emeric Imre și invitații săi. Săptămâna a continuat cu activități precum: Movie Night, Conversații pe nevăzute sau Quiz night și s-a încheiat la Colina, în cadrul unei petreceri care să incheie niște zile extrem de ocupate, dar extrem de frumoase.

Sfertul Academic

Noul număr al revistei pentru studenți „Sfertul Academic” a fost împărțit, în ultimele luni, atât la standurile de la Rectorat, precum și prin cămine sau la standul OSUBB de la RIUF 2019, unde voluntarii noștri le-au vorbit viitorilor studenți despre cum voluntariatul le-a făcut studenția mai frumoasă.

ABC-ul reprezentării

Săptămâna 4-8 noiembrie a fost una extrem de ocupată pentru toți voluntarii organizației noastre. În cadrul acestui proiect, au existat sesiuni în care aceștia au învățat detaliile reprezentării studențești, atât pentru începători, cât și pentru avansați. Scopul proiectului a fost acela de a ne asigura ca fiecare voluntar din cadrul OSUBB cunoaște mecanismele prin care funcționeaza Universitatea și poate să intervină în cazul în care observa nerespectarea unui drept.

Teambuilding

Pentru că fiecare echipă are nevoie să se cunoască mai bine, iar cei noi trebuie să facă cunoștință cu anumite elemente de cultură organizațională, între 15-17 noiembrie am fost plecați la Someșul Rece, unde am desfășurat o mulțime de activități care ne-au adus împreună și în urma cărora am rămas cu o mulțime de amintiri frumoase, dar pe care nu le vom dezvălui din cauza regulii nr.1: Ce se întâmplă în Teambuilding, rămâne în Teambuilding.

Categorii: Generale

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.