Dragă Bobocule,

Știm că, uneori, acomodarea într-un oraș nou poate fi dificilă pentru oricine. Așa că, echipa OSUBB îți propune un ghid complet al Clujului, din care poți afla cei mai importanți oameni din Universitate sau principalele locuri în care te poți distra. Odată știute, sperăm că aceste informații să te facă să consideri Clujul o a doua casă (pentru cel puțin trei ani).

Echipa OSUBB

“Universitatea „Babeș-Bolyai” întâmpină Centenarul refondării sale ca instituție românească (1919-2019) în onoranta postură de cea mai veche, mai mare și mai prestigioasă alma mater din țară. Bobocii sau balicii – cum se spune pe la noi – sunt an de an pepiniera care primenește comunitatea și care asigură această prestanță națională, europeană și mondială. Să-i primim, prin urmare, pe acești învățăcei cu brațele deschise în marea familie a magiștrilor și discipolilor, pe urmele unei tradiții multiseculare, cu gândul de a trăi plenar prezentul și cu voința de a pregăti viitorul cel bun. În acest fel, tinerii noștri absolvenți vor putea spune cu mândrie, cu recunoștință și cu hotărâre Et in Arcadia ego! Acea Arcadie a anticilor fiind pentru noi Universitatea.“

Acad. Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop
Rectorul Universității Babeș-Bolyai

“Dragi boboci ai Centenarului,
Aveți privilegiul de a intra în viața profesională într-un an cu totul deosebit pentru Alma Mater Napocensis, anul în care sărbătorim 100 de ani de învățământ superior în limba română la Cluj. Bine ați venit în marea familie a UBB. Aici, viaţa noastră și de acum înainte, pentru cel puțin 3 ani, și a voastră va fi asemenea unui stup. Nu am putea și nici voi nu veți reuși să vă ridicați singuri fără efortul celor din jur: mai întâi părinţii, apoi prietenii şi nu în cele din urmă dascălii voștri vă vor sprijini să vă luați zborul în viață. Câţi dintre noi pot afirma că au reuşit să se împlinească fără niciun sprijin? Am învăţat oare să mergem singuri? E suficient un cuvânt, un gest, un sfat într-un moment de răscruce. Toţi veți avea parte necondiţionat de sprijinul nostru. Depinde de voi să îndrăzniți și să fiți motorul care acum la Centenarul UBB va iniția o nouă Românie de care să fiți mândri. ”

Prof. univ. dr. Ioan Bolovan,
membru corespondent al Academiei Române,
Prorector Administraţie şi patrimoniu, relaţia cu studenţii

Reprezentare Studențească

Studenții își pot exprima într-un mod coerent și eficient viziunile și opiniile în cadrul forurilor decizionale. Astfel, în cadrul Consiliilor facultăților aceștia au dreptul la minim 25% din voturi, iar în Senat la 25% din acestea.

Dicționar Studențesc

Am adunat pentru tine toate informațiile utile și necesare privind mediul academic!

Harta Bobocului

Cămine

Cantine

Biblioteci

Sport

Sănătate

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Calendar Universitar UBB

Este timpul să înveți sau să te relaxezi? Află când ai cursuri, sesiuni și vacanțe!

Transport

Pentru transportul local, un student aflat la buget beneficiază de 2 linii gratuite (autobuz, troleu sau tramvai), iar cei aflați la taxă primesc o reducere de 50% din prețul normal al abonamentului. Pentru mai multe detalii privind liniile și emiterea cardului de transport pentru studenți vizitați www.ctpcj.ro .

În ceea ce privește transportul feroviar, studenții au gratuitate pe baza legitimației de transport, vizată anual. Acest lucru este posibil din 2017, mulțumită demersurilor ANOSR.

Pentru zilele însorite, ce-ai zice de o plimbare cu bicicleta? Cluj Bike vine la dispoziția tuturor cu stații de biciclete răspândite prin întreg orașul. Abonamentele se fac la primărie, iar 1h de plimbare este gratuită! Mai multe detalii la clujbike.eu .

Mobilități ERASMUS

UBB îți oferă oportunitatea de a te dezvolta și în cadrul altei facultăți prin programul Erasmus unde studenții pot studia în străinătate un semestru sau un an întreg. Aplicanții trebuie să fie integraliști, să fi absolvit cel puțin primul an de studiu în momentul plecării și să dețină un certificat lingvistic într-o limbă de circulație internațională. Pentru studenții de la licență înscrierile se fac în primăvară, pentru anul de studiu următor.