Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai

Informații cămine UBB

Cum obții un loc? Depui o cerere de cazare.

      Perioadă de depunere a cererilor de cazare este diferită pentru fiecare facultate, dar în general perioada are deadline undeva în luna septembrie. Actele necesare și modalitatea efectivă de depunere diferă de la o facultate la alta. Vezi aici. Studenții din anul I au avut posibilitatea de a cere un loc la cămin în momentul confirmării locului de la facultate.

      Perioada de cazare este în weekendul de dinaintea începerii anului universitar.

Prioritate:

      Criteriul principal al repartizării locurilor de cazare este cel al performanței în activitatea academică studențească, definit de media anului anterior (respectiv media de la admitere pentru studenții din anul I). Vezi tot regulamentul. 10% din totalul de locuri de la căminele studențești sunt oferite studenților aflați în caz social sau caz medical.

      Caz social: Studenții integraliști ale căror familii nu realizează în cele 3 luni consecutive anterioare depunerii cererii un venit net mediu mai mare decât salariul minim pe economie.

      Caz medical: Studenții cu minim 40 de credite în anul precedent, și care suferă de o boala enumerată în H.G. 558/1998 anexa 2 punctul 8. Ex: diabet, astm bronșic etc. (în regulament sunt enumerate toate)

Plătirea taxelor:

      Regia de cămin se achită fie la administrator fizic, fie prin transfer bancar, dovada plății fiind mai apoi trimisă prin email administratorului.

Perioada verii:

      Studenții pot opta pentru unul dintre căminele UBB și pentru perioada verii dacă au un motiv justificat: activitate de voluntariat, practică, job, etc.

Beneficii:

       – Acces gratuit la internet și săli de lectură. 

       – Contracost un loc de parcare a autovehiculului. 

       – În incinta Căminelor 14 Hașdeu, 16 Hașdeu, Economica II și Sport XXI există spălătorii amenajate unde studenții îți pot igienizarea rufelor contracost. 

       – La subsolul Căminului 16 Hașdeu studenții pot folosi spațiile destinate activităților de divertisment și aparatura din sălile de fitness. 

       – În apropierea Căminului 2 Hașdeu s-a amenajat un teatru de vară în care studenții pot organiza diferite activități.

       

Alte informații

Alte complexe din afara Clujului unde studenții UBB au reducere:

  • Stațiunea științifică UBB Arcalia
  • Complex Beliș
  • Baza de Practică “Virgil Surdeanu” , Baru
  • Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare ”Hadrian Daicoviciu”, Grădiștea de Munte