Primăria Cluj-Napoca pune în practică politici publice îmbunătățite care vizează transportul public pentru elevii și studenții clujeni. Astfel, în ședința Consiliului local s-au adoptat noi regulamente de acordare a abonamentelor CTP, fiind înlocuite abonamentele pe două linii.

Principalele modificări care intră în vigoare din luna martie sunt:

– înlocuirea abonamentului pe două linii de transport în comun cu un abonament care include un număr de 120 de călătorii pe lună,

– o călătorie este valabilă timp de o oră, indiferent de linia și numărul de mijloace de transport în comun utilizate în acest interval de timp.

Abonamentele cu cele 120 de călătorii pe lună pot fi folosite pe toate liniile de transport, fiind nevoie să fie selectat „Tronson comun” în cazul liniilor.

Sistemul de funcționare al cardurilor de transport va fi același. Studenții care au deja abonamente de transport NU sunt nevoiți să meargă la Centrele de lucru CTP, pentru că modificările vor avea loc online. Beneficiază de aceste facilități studenții care urmează cursuri de licență, master sau doctorat la zi, și care dețin unul din cele șase carduri nebancare pentru studenți.

Aceste noi regulamente de acordare a abonamentelor au fost votată în ședința de Consiliu local de vineri, 28 februarie 2020, după perioada de consultare și dezbatere publică. Noile modificări au ca obiectiv încurajarea utilizării transportului în comun și reprezintă totodată o recunoaștere a locului și rolului pe care tinerii îl au în ecosistemul de dezvoltare al orașului nostru.

Măsurile vin în completarea investițiilor realizate de municipalitate și CTP Cluj-Napoca pentru modernizarea flotei de transport public, atingerea obiectivului de a avea un oraș cu transport public 100% electric, ecologic, dar și a unor măsuri precum benzi dedicate transportului în comun, optimizarea orarelor de transport, extinderea liniilor de transport în comun la nivelul municipiului și zonei metropolitane, introducerea și extinderea programului Autobuze școlare dedicate ș.a.m.d.

Această măsură a fost luată în urma analizelor efectuate de Primăria și Consiliului Local Cluj-Napoca, realizate prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Divizia de Inovare Urbană (DIU) din cadrul Centrului Cultural Clujean (CCC), în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP).

Mai multe detalii pot fi consultate aici.

Categorii: Generale

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.