EDU Open ediția a IV- a

LISTA FINALĂ CU PARTICIPANȚI

În luna decembrie, Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai organizează una dintre cele mai mari competiții de dezbateri pentru studenți!

Nu ai mai participat niciodată la o competiție de dezbateri? Nicio problemă! EduOpen e șansa perfectă pentru a începe!
EduOpen 2018 este un proiect marca Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB Cluj-Napoca) în parteneriat cu BBU Debate Society, fiind o competiție de dezbateri în format British Parliamentary, precedată de o serie de traininguri gratuite de argumentare și introducere în format, deschisă tuturor studenților, indiferent de universitate, specializare sau nivel de studiu.
Cu alte cuvinte, indiferent de experiența în debate, poți participa.
Îndrăznește să te dezvolți! Te așteptăm!

Calendarul EduOpen:

15 noiembrie – 22 noiembrie: Înscrierea participanților (un formular de înscriere va fi postat pe pagina evenimentului)
5 decembrie: training de Public Speaking și structura unui discurs (2h)
6 decembrie: training de argumentare și introducere în formatul de dezbateri British Parliamentary (3h)
14 decembrie: training de introducere în formatul de dezbateri British Parliamentary (1.5h)
15 decembrie – 16 decembrie: Competiția de dezbateri EduOpen 2018 (2 zile)

Regulament :

Participarea la trainingul de introducere în formatul de dezbateri British Parliament (la sesiunea din 6 decembrie sau cea din 14 decembrie) este obligatorie pentru toti participanții la competiție, cu excepția celor care se înscriu să joace ca Pro, în echipele Pro-Am.

La traininguri pot participa și studenți care nu participă la competiție.

 

Competiția de dezbateri va avea loc în format British Parliament, un format care presupune 4 echipe de câte două persoane care dezbat pe o temă dată, din orice domeniu, pro (Guvern) și contra (Opoziție), susținând discursuri de câte 7 minute/persoană, alternativ. Formatul va fi introdus celor doritori în cadrul celor două sesiuni de training anunțate mai sus. Detalii despre traininguri vor fi oferite pe pagina evenimentului, precum și separat, celor care se înscriu. Înscrierile se pot face individual sau pe echipe, cu condiția respectării condițiilor provind componența echipei.

 

În cadrul EduOpen, echipele acceptate în concurs vor fi de două tipuri: Pro-Am, sau Am. Echipele Pro-Am sunt cele compuse dintr-un debater cu experiență în dezbateri (Pro) și un debate fără sau cu puțină experiență în dezbateri (Am). În echipele Am, ambii membri sunt începători. În categoria „Am” vor fi debaterii care nu au mai mult de un an experiență în dezbateri de elevi de liceu sau studenți (cu alte cuvinte, se ia în considerare și experiența din liceu, astfel încât cineva care a făcut doi ani de dezbateri la liceu este Pro), sau în primul sau al doilea an de dezbateri la studenți (dacă NU au făcut dezbateri în liceu).

 

Echipele vor fi formate echilibrat de către echipa de Chief Adjudicators astfel încât toate echipele să aibă șanse, iar toți participanții să își dezvolte aptitudinile și calitățile de debater. După cele patru runde preliminare în care echipele vor juca amestecat (și Pro-Am, și Am), cele mai bune echipe se vor califica în cele două finale: Finala Am, destinată echipelor formate în totalitate din începători, și finala Pro-Am, destinată echipelor mixte.

Detalii privind echipa de Chief Adjudicators și Equity Officer-ul competiției, precum și detalii logistice, vor fi anunțate în curând.

Taxă de participare:

Pentru cei din Cluj-Napoca: 15 lei (include coffee break, logistică, seară socială);

Pentru cei din afara Clujului: 60 lei (include cazare, masă, coffee break, logistică, seară socială).

Pentru orice întrebare să nu ezitați să ne contactați.

Mulțumim anticipat și vă așteptăm la dezbateri!

Ne găsești și pe Facebook