0%

În ce an a luat Universitatea Babeș-Bolyai numele actual?

Correct! Wrong!

În perioada martie-iulie 1959 are loc procesul de fuziune între structura Universității ”Victor Babeș” și cea a Universității ”Bolyai”, luând naștere noua universitate de stat clujeană, Universitatea ”Babeș-Bolyai”, care și-a început activitatea în septembrie 1959.

Care este motto-ul Universității Babeș-Bolyai?

Correct! Wrong!

Tradiția noastră strălucește alături de virtutea Europei” este motto-ul Universității Babeș-Bolyai.

Pe ce loc se află UBB în clasamentul național?

Correct! Wrong!

UBB ocupă locul 1 în țară, în toate clasamentele naționale. De asemenea, este singura universitate din România prezentă în rankingul Shanghai, clasamentul internațional al tuturor Universităților din lume.

În câte limbi oferă UBB programe de studii?

Correct! Wrong!

În cadrul UBB poți alege în ce limbă vrei să studiezi. Universitatea îți pune la dispoziție 3 linii de studiu: română, maghiară și germană, însă poți opta și pentru engleză sau franceză, acestea fiind considerate limbi de predare.

Cine asigură conducerea, administrarea și implementarea planului strategic al universității?

Correct! Wrong!

Consiliul de Administrație UBB este structura universitară care asigură conducerea și administrarea operativă a universității și aplică deciziile Senatului universitar. CA este constituit din rector, prorectori, decani, directorul general administrativ și prefectul studenților.

Care este proporția profesori-studenți în Senatul Universitar?

Correct! Wrong!

Conform Cartei Universității Babeș-Bolyai, Senatul UBB este compus din personal didactic şi de cercetare în proporţie de maximum 75%, respectiv studenţi în proporţie de minimum 25%, dintr-o proporție totală de 103 membri.

Cine este actualul rector al Universității Babeș-Bolyai?

Correct! Wrong!

Prof. univ. dr. Daniel David a fost ales în martie 2020, în funcția de rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, întrunind 71,35% din numărul total de voturi exprimate.

Câte facultăți înglobează Universitatea Babeș-Bolyai?

Correct! Wrong!

Care este cea mai mare organizație studențească din cadrul Universității Babeș-Bolyai?

Correct! Wrong!

OSUBB, Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, este singura organizație constituită la nivel de universitate care are ca scop reprezentarea studențească, reunind studenți din toate facultățile.

Cum se numește structura din care fac parte studenții reprezentanți?

Correct! Wrong!

Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai este structura de reprezentare a studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, scopul fiind acela de a reprezenta și apăra drepturile și interesele legitime ale studenților Universității.

În ce document apar toate drepturile și obligațiile studenților?

Correct! Wrong!

Statutul Studentului reprezintă prima inițiativă legislativă exclusiv studențească care conține toate drepturile și obligațiile studenților. A fost conceput de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și adoptat în martie 2012, prin ordin ministerial.

Care sistem internațional ce vizează educația și modul de funcționare, a fost adoptat de UBB?

Correct! Wrong!

Învățământul superior arată acum la fel în toată Europa, datorită Procesului Bologna. Acesta este menit să creeze sisteme educaționale comparabile, compatibile și coerente, în același timp dezvoltând calitatea educației la nivel european. Scopul acestuia este de a menține o cooperare internațională în spațiul european al învățământului superior și cuprinde 3 cicluri de învățământ, utilizează sistemul creditelor ECTS, iar compararea diplomelor este mult mai facilă datorită Sistemului Bologna.

Cum se numește platforma unică folosită de UBBiști pentru a-și monitoriza parcursul educațional?

Correct! Wrong!

Este o platformă creată la nivelul Universității prin care studenții își pot completa contractul de studiu, precum și diverse cereri, își pot achita taxele în siguranță, pot vizualiza notele obținute în sesiune, iar la finalul sesiunii își pot evalua profesorii în mod anonim.

Ce mobilități internaționale poți alege pe perioada studenției?

Correct! Wrong!

Pe perioada studenției ai la dispoziție numeroase posibilități și oportunități de dezvoltare, atât în țară, cât și în Europa. Spre exemplu, poți urma un program Erasmus +, indiferent de nivelul de studiu. În cadrul mobilității vei vedea cum se desfășoară activitatea didactică în altă țară, vei călători și îți vei face prieteni noi

Cum se numește cel mai mare campus al Universității?

Correct! Wrong!

Străzile celui mai mare campus universitar din Cluj Napoca au fost numite după renumitul scriitor și filolog român, Bogdan Petriceicu Hașdeu, studenții denumindu-l direct, Campusul Hașdeu.

Consideri importantă evaluarea didactică din partea studenților?

Correct! Wrong!

Oferirea unui feedback cadrelor didactice ne oferă acces la rezultate și prilejul de a contribui la îmbunătățirea prestației academice. Pentru a putea face o schimbare este nevoie de implicarea studenților, a cel puțin 20% dintre aceștia

Ești mândru că ești student la UBB?

Correct! Wrong!

UBB QUIZ
Felicitări!

Hmmmm, se vede că ești încă învățăcel al UBB! Însă, fii fără frică, ești pe drumul cel bun… continuă alături de noi și în scurt timp vei ajunge un adevărat maestru al istoriei noastre glorioase! 😀
Felicitări!

Binișor, binișor. Ca la acel examen sâcâitor de la final de semestru 2, ești aproape promovat încă din noaptea de dinaintea afișării rezultatelor! Totuși, mai poți îmbunătăți performanța… așadar, continuă drumul cu noi și ne vedem ”la măriri! 😉
Felicitări!

Wow, destul de impresionant! Ca un adevărat veteran al sesiunii, ai doborât ceva recorduri personale! Felicitări, dar totuși… cred că se putea puțin mai bine… ce zici, ne zbatem pentru acel statut de șef de promoție?! 😛
Felicitări!

Noh, ai atins cu adevărat statutul de savant al istoriei UBB. Dl. rector ar fi cu adevărat mândru de performanța ta. Acum ești pregătit pentru absolvirea triumfală prin galeria somităților UBB!

Share your Results: